Ijshoorntjes!

Hallootjes! Wisten jullie dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is?  Dat is echt zo, want met deze maaltijd kunnen we met de juiste hoeveelheid energie aan de dag beginnen! Daarom heb ik besloten om vandaag een speciaal ontbijt te maken met... ijshoorntjes!

 

 

 

 

Ingrediënten

- hoorntjes voor ijs - 1 luchtige cake - 250 gr aardbeienjam - 150/200 gr poedersuiker - 1 eiwit - 2 citroendruppels - verschillende decoraties

 

 

 

 

 

 Aanwijzingen

Stap 1

Verkruimel met je handen de cake in een kom en voeg vervolgens de jam toe. Maak kleine balletjes van gelijke grootte en leg ze 15 minuten in de diepvries of  in de koelkast. Bereid ondertussen het glazuur met eiwitten en suiker voor. Wist je dat er een heel eenvoudige en leuke manier is om het eiwit van de eidooier te scheiden? Dat heeft Olga me geleerd: ze is altijd handig als het aankomt op trucjes en geweldige ideeën! Dus, pak een ei en leg het in een ondiep schaaltje. Vervolgens zuig je met een eenvoudig klein plastic flesje de eidooier op en kun je aan de slag!

Stap 2

Zodra het glazuur klaar is, haal je de kleine balletjes uit de koelkast en zet je ze op de hoorntjes. Vervolgens lepel je het glazuur over de hoorntjes. Tot slot, voordat het glazuur volledig is opgedroogd, versier je ze met bloemen en suikerkraaltjes! Zijn ze niet prachtig? Met een lekker glas sap erbij, is dit echt een superontbijt!

Daaag, ik hoop dat jullie hoorntjes net zo goed zijn gelukt. Eet smakelijk allemaal!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb